Waar zouden zij aan denken?

We herdenken Nederlandse burgers en militairen die sinds de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen, waar ook ter wereld. Maar wat maakten zij mee? Kijk een of meer van de filmpjes en kom meer te weten hoe het moet zijn geweest in de oorlog. Of krijg een idee waar veteranen aan denken tijdens de twee minuten stil. 

Niels Roelen werd uitgezonden naar Afghanistan. Zijn dochter vroeg hem; "Ben je een moordenaar?" Bekijk de video.

Verhaal van Dayrohn over een ervaring in een vuurgevecht in Afghanistan. “Ik voel de kogels letterlijk langs mijn neus gaan”. Bekijk de video.

Stephanie vertelt haar verhaal hoe ze gewond raakte in de oorlog en een raketaanval overleefde. Of ze er spijt van heeft? "Nee, geen moment.” Bekijk de video.

Rutger op patrouille – journalist van GeenStijl gaat mee op patrouille in Uruzgan. Bekijk de video.

Dit is een activiteit in het kader van 4 en 5 mei (Dodenherdenking)

      15-30 minuten
         
      Online
         
      Samenleving
         
      Explorers (15-18 jaar)

Deze website is door Scouting Nederland ontwikkeld. Alle activiteiten op de website zijn ook terug te vinden op activiteitenbank.scouting.nl.

Copyright © 2021 Scouting Nederland.

Beeldbellen
Soms is beeldbellen of chatten onderdeel van de activiteiten die we aanbieden. Let op dat het medium dat je gebruikt veilig is voor kinderen en jongeren. Houd je aan de gebruikersvoorwaarden van het platform, de geldende leeftijdsgrenzen, de privacyregels en heb oog voor sociale veiligheid.