Waar zouden zij aan denken? (roverscouts)

In het jaar dat we 75 jaar vrijheid vieren, maar thuis zitten vanwege het Corona virus komt het team Vrijheid in Herdenken van Scouting Nederland met een serie activiteiten voor thuis. Om ook daar aandacht te besteden aan thema’s als Vrijheid en Herdenken. Op deze manier krijgen de roverscouts bij deze thema’s meer beeld.  

We herdenken Nederlandse burgers en militairen die sinds de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen, waar ook ter wereld. Maar wat maakten zij mee? Waar denken zij aan tijdens de twee minuten stil?

De rauwe realiteit
Een documentaire van zelf gefilmde beelden door Nederlandse militairen in Afghanistan. Dat zorgt voor een rauw en onverholen kijkje achter de schermen.
Bekijk de video (57:09 min)

Je bent pas echt dood als je vergeten bent
Twee korte interviews met veteranen die in het erecouloir stonden tijdens de Nationale Dodenherdenking 2019.
Bekijk de video (02:23 min)

Hoe ver mag je gaan
Dillema’s uit de tweede wereldoorlog; is iedere moord op een NSB’er gerechtvaardigd? Dit verhaal uit Overijssel zet je aan het denken. 
Bekijk de video (10:49 min)

Bespreek binnen jullie stam welke gedachten een of meer van deze video’s bij jullie naar boven brachten. Wat zou jij hebben gedaan?

Dit is een activiteit in het kader van 4 en 5 mei (Dodenherdenking)

 

      1-2 uur
         
      Online
         
      Samenleving
         
      Roverscouts (18-21 jaar)

Deze website is door Scouting Nederland ontwikkeld. Alle activiteiten op de website zijn ook terug te vinden op activiteitenbank.scouting.nl.

Copyright © 2021 Scouting Nederland.

Beeldbellen
Soms is beeldbellen of chatten onderdeel van de activiteiten die we aanbieden. Let op dat het medium dat je gebruikt veilig is voor kinderen en jongeren. Houd je aan de gebruikersvoorwaarden van het platform, de geldende leeftijdsgrenzen, de privacyregels en heb oog voor sociale veiligheid.