Outdoor cooking

Outdoor cooking is hot. Niet zo gek want de combinatie vuur maken en lekker eten spreek iedereen aan. Voor outdoor cooking heb je een Dutch Oven nodig, dat is een speciale gietijzeren pan die gemaakt is om op of boven het kampvuur te koken. Je maakt er de lekkerste gerechten in. Van stoofpotten tot appeltaart en van broden tot soep. 

Het koken in Dutch Ovens is niet heel veel anders als in gewone pannen. Enige verschil is dat je geen knop hebt waarmee je de temperatuur kan regelen. Begin je met outdoor cooking concentreer je de eerste keer dan vooral op de temperatuur. Begin daarom met een nat gerecht (bijvoorbeeld soep of stoofvlees), dat brandt niet zo snel aan en kan dus niet mislukken. Dan heb jij alle tijd om je te concentreren op de temperatuur. 

ScoutShop heeft een mooie blog geschreven over wat je nodig hebt voor de eerste keer outdoor cooking. 

 
Varieert
Buiten
Welpen (7-11 jaar)
Scouts (11-15 jaar)
Explorers (15-18 jaar)
Roverscouts (18-21 jaar)

Deze website is door Scouting Nederland ontwikkeld. Alle activiteiten op de website zijn ook terug te vinden op activiteitenbank.scouting.nl.

Copyright © 2021 Scouting Nederland.

Beeldbellen
Soms is beeldbellen of chatten onderdeel van de activiteiten die we aanbieden. Let op dat het medium dat je gebruikt veilig is voor kinderen en jongeren. Houd je aan de gebruikersvoorwaarden van het platform, de geldende leeftijdsgrenzen, de privacyregels en heb oog voor sociale veiligheid.