Het is leuk om lekkere taarten te maken en te versieren.
Het is nog leuker om die daarna te delen met iemand waarvan jij denkt dat die het verdient.
We geven hier het recept voor cupcakes, maar je kunt ook een mooie taart maken met biscuitdeeg en botercrème zoals op TV. Daarvoor zul je even op internet op zoek moeten gaan naar recepten.
Hoe maak je cupcakes?
Je hebt nodig:
- 125 gram ongezouten (room)boter of margarine
- 125 gram kristalsuiker
- 8 gram vanillesuiker
- 2 eieren
- 3 el halfvolle melk
- 125 g zelfrijzend bakmeel
- 10 papieren vormpjes
De boter en de eieren zijn op kamertemeratuur. Dat werkt gemakkelijker.
Wat ga je doen?
- Verwarm alvast de oven voor op 200 °C.
- Zet de papieren vormpjes los van elkaar op een bakblik. Je kunt ook een muffinvorm gebruiken als je die hebt. Dan blijven de cupcakes beter in vorm.
- Klop de boter met de suiker en vanillesuiker met een mixer tot een luchtig mengel dat lichtgeel is. Dat duurt ongeveer 5 minuten.
- Klop de eieren er 1 voor 1 door. Voeg het 2e ei pas toe als je niets meer van het eerste ei ziet. Als alle eieren zijn toegevoegd klop je nog 3 minuten extra.
- Verwarm de melk tot het lauwwarm is.
- Spatel het zelfrijzend bakmeel zo luchtig mogelijk door het beslag en voeg de melk toe.
- Verdeel het beslag over de papieren bakjes.
- Bak ze in het midden van de oven in 15-20 min. goudbruin en gaar. Met een satéprikker kun je testen of ze gaar zijn. Er blijft dan geen deeg meer aan het stokje hangen.
- Neem de bakplaat voorzichtig uit de oven en de cupcakes vervolgens minimaal 2 uur verder afkoelen.
- Daarna kun je de cupcakes versieren met slagroom, marsepein en andere decoratie-materiaal.