Je hebt nodig:
- Kommen of mokken Lepels
- Koekenpan
- Fornuis (of een buiten op een brander, dan heb je ook brandstof nodig)
- Ingrediënten (zie hieronder)
Bekijk de video onderaan deze pagina voor een snelle kanelbullar kookhandleiding van Scouterna (Zweedse Scouting).
Ingrediënten
- Tortilla's of flatbreads
- 150 g boter (plus extra om te bakken)
- 80 g suiker
- een eetlepel kaneel
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 10 minuten
Meng de boter, suiker en kaneel in een kom of kopje.
Bestrijk de tortilla's met het kaneelmengsel en rol het op.
Steek je fornuis of brander aan en zet de koekenpan erop.
Doe wat boter in de pan en laat het smelten.
Als de boter een beetje borrelt, doe je de tortilla's in de pan.
Als ze te groot zijn, kun je ze in kleinere stukjes snijden.
Laat de rolletjes een tijdje bakken tot ze goudbruin zijn.
Dit duurt enkele minuten, afhankelijk van de brander.
Draai de rolletjes om en laat ze aan de andere kant bakken.
Als ze goudbruin zijn, haal ze dan uit de pan, snijd ze in hapklare stukjes en laat ze afkoelen.
Eet, geniet en mooie verhalen (over Zweden en fika?) met elkaar